10 blogs die wij ook volgen!

17 december 2010 om 14:18

Inspiratie, informatie, desinformatie, deformatie en alliteratie uit onverwachte hoek. Deze 10 minder of meer webdesign gerelateerde blogs met een goudrandje volgen wij met liefde. En dat delen we graag met jou!

Typographica

Erg fijne blog vol met type reviews, boeken over typografie en uitgebreide informatie over type foundries en ontwerpers. In 2002 opgericht.

Typographica

typografie, type, type reviews, boeken, @font-face

Design Is History

De naam zegt het al. Design Is History. Van Gutenberg, vroege printtechnieken en Art Nouveau tot Motion Graphics, Identity Branding en Packaging.

Design Is History

design, geschiedenis, kunst, vintage, typografie, illustratie

MONOmoda

MONOmoda is een inspirerende architectuur, kunst, grafisch design, illustratie, verpakkingen, fotografie, product design en nog veel meer moois! Ook het design van MONOmoda is om te smullen!

MONOmoda

design, grafisch design, industrieel design, fotografie, identiteit

Monsieur Bandit

De in België wonende illustrator en schrijver Gilliom is Monsieur Bandit. Hij verzamelt schoonheid in design en dat kunnen album hoezen zijn, boekenkaften, illustraties of keiharde kunst. Deze heer heeft stijl… 😉

Monsieur Bandit

boeken, grafisch design, albums, posters, street art, fotografie

SEOmoz

Als webdesigners willen we ook alles weten over SEO en bij SEOmoz zitten de zoekmachine-koningen! Tips en tricks over deep links, tweets en search rankings, link building en analytics…

SeoMoz

seo, zoekmachine optimalisatie, marketing, usability, analytics, webdesign

Nalden

Lifestyle, culture, trends, muziek, dat is Nalden. Sinds 2002 een bron van inspiratie voor trendwatchers, artiesten, creatieven, modellen en hun volgelingen.

Nalden

tech, nieuwtjes, grafisch design, design, fotografie, internet, cultuur

magCulture

“The magCulture blog celebrates editorial design”. Wij vieren graag mee! Alles over (digitale en print) magazines en kranten kom je hier tegen. Jeremy Leslie is de curator van deze blog.

Magculture

grafisch design, muziek, print, magazines, pop, fotografie

O.K.

De boys van O.K. Parking geven 2 keer per jaar een onafhankelijke magazine uit met elke keer een ander creatief thema. O.K. Blog is een crowdsourcing project barstensvol inspiratie!

OK!

design, grafisch design, fotografie, kunst, inspiratie, print, cultuur

52 Weeks of UX

Vrijzinnige gedachtes en filosofiën over user experience (ux) en usability. Designers Joshua Porter en Joshua Brewer zijn de auteurs van deze blog. Zeker de moeite waard!

52 Weeks of UX

ux, user experience, usability

Ohasuper

Alleen voor het design al! De Turkse Mert Gutav heeft smaak en wilt dat ook met jou delen. Illustratie, fotografie, vrouwen, grafisch ontwerp, vrouwen en ook andere mooie visuele dingen! En vrouwen…

OhaSuper

inspiratie, grafisch design, fotografie

Over de auteur

Edgar Leijs
Edgar Leijs is een ervaren webdesigner en vaste redacteur van Heeftstijl. Woont in de hoofdstad en runt vanaf elke plek met WiFi een kleine internet design boutique: Turnyourhead360. http://www.turnyourhead360.nl
 • Sjaak

  Ik mis Fontanel.nl in dit rijtje.

 • http://www.ivobosma.nl Ivo Bosma

  Hallo Sjaak,

  bedankt voor je reactie. Volgens mij had Edgar niet de bedoeling om compleet te zijn, maar te inspireren. Fontanel.nl kennen we, maar het lijstje is beperkt als je 10 blogs opneemt.

 • http://www.wedesigner.nl/ Thomas

  Interessant rijtje, van de meeste had ik nog niet gehoord, ik had eigenlijk het bekende rijtje van Smashing Magazine, Boagworld, Webdesigner Depot, etc. verwacht. Verfrissend!

 • http://www.bluexs.nl Joost

  Wow, mooi lijstje! Daar zitten echt 'n paar hele tussen tussen! Verfrissende inspiratie inderdaad! :-)

 • http://monsieurbandit.blogspot.com/ Gilliom

  Nu pas ontdekt… Bedankt dat je Monsieur Bandit in dit mooie lijstje hebt opgenomen.

  • http://twitter.com/edgarleijs @edgarleijs

   Graag gedaan natuurlijk!

   We beleven er veel plezier aan…

 • Pingback: Rijper worden - Mijn Fashion Guide()

 • http://www.flib.nl Leon

  Mooie lijst zelf volg ik al een tijd 52 weeks of UX, maar zal ook een kijkje nemen bij de andere ik ben namelijk zelf ook werkzaam in de digitale wereld bij LearnIT. Waar ik cursussen voor wordpress geef.