WordPress databasefout: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_4174_0.MYI' (Errcode: 13)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress databasefout: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_4174_0.MYI' (Errcode: 13)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON tt.term_id = t.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (4758) ORDER BY t.name ASC

Even afstand nemen van projecten - Heeftstijl.nl

Afstand nemen

23 juli 2011 om 16:45

Hoe vaak gaat het zo? Onder grote tijdsdruk met oogkleppen op rücksichtlos naar ‘een’ oplevering werken. En dan gaat het onderweg ergens goed mis.

De applicatie blijkt in beta één grote bug. De website is niet schaalbaar genoeg. De databases storten elke keer op een vreemde wijze in. De user interface genereert een belabberde conversie. En met schaapachtige ogen kijken we elkaar aan…

What happened?

Hoe hebben we dat zo kunnen laten gebeuren? Als je met 200 km per uur over de Autobahn dendert, dan loop je het eenvoudige risico dat je een Ausfahrt mist. Het verschil met deze metafoor en een gefaald webproject is dat je met de auto de volgende afslag kan pakken en een stukje terugrijdt. Met grotere web- en IT-projecten kan dat vaak niet of het is in ieder geval gecompliceerd. Financiële middelen en tijd zijn de grootste vijand.

Zeker, er zijn veel factoren en momenten die een web project kunnen slopen, kapotmaken. – Zei ik kapotmaken? That reminds me: IE7 en 8 moeten kapot! – Maar er is een remedie tegen het meeste falen van grote projecten en dat is ‘afstand nemen’.

Afstand? Ja

Zo ingewikkeld is het niet. Hoe vaak denk je op dinsdag een prachtig essay te hebben geschreven of een geniale website te hebben ontworpen, die allebei volstrekt waardeloos blijken op woensdag? “Hoe heb ik dat ooit kunnen maken? Je dois être fou!”

Mais bien sûr, we kennen allemaal de energie, de rush van het moment. Die lekkere flow. Grote stappen maken. Heerlijk. En daar ligt dus het gevaar: Tunnel vision.

In elk project zou je dus bakens van rust, Green Zones, moeten inbouwen. Een dagje seul in retraite op de Veluwe, vrijwilligerswerk doen op De Poezenboot of met het team een weekendje Ibiza! Klinkt niet verkeerd. Afstand nemen. Je gevoelige koppie voeden met andere zaken dan Usability, databases, XML, CSS, Responsive designs en kleur theorieën. Leegmaken, nieuwe inzichten.

Het mag wat kosten. Tijd, geld. Maar dat is op de lange termijn voordeliger dan wanneer er achteraf ernstige ontwerpfouten worden ontdekt. Terugdraaien zoals je een auto even uit de losse hand de andere kant opdraait is er niet meer bij. Websites, web applicaties en online software zijn geavanceerde werkstukjes, samengesteld uit vele technieken.

Tenslotte

De boodschap is – ook al gaat alles lekker en voorspoedig – om op tijd even afstand te nemen. Stop met roeren in de kookpot en laat het bouquet en de andere ingrediënten rustig naar de bodem zakken, zodat de consommé zijn helderheid krijgt.

Bon Appétit!

Over de auteur

Edgar Leijs
Edgar Leijs is een ervaren webdesigner en vaste redacteur van Heeftstijl. Woont in de hoofdstad en runt vanaf elke plek met WiFi een kleine internet design boutique: Turnyourhead360. http://www.turnyourhead360.nl
  • http://websized.com Webdesign forum

    Helemaal mee eens. Wat ook altijd helpt is vroeg in het project een collega of bekende in het vakgebied om zijn/haar mening te vragen. En natuurlijk, laten liggen. Even laten rusten en er later met een frisse blik weer naar kijken.