WordPress databasefout: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_4174_0.MYI' (Errcode: 13)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress databasefout: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_4174_0.MYI' (Errcode: 13)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON tt.term_id = t.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (4543) ORDER BY t.name ASC

De beste webdesignboeken handgeselecteerd door Heeftstijl.nl

Boeken, boeken en nog eens boeken

12 april 2011 om 11:56

webdesign boeken

Op z´n tijd is het heerlijk om een analoog boek van echt papier vast te houden. Vooral gloednieuwe boeken. *Ik ruik de geur van verse gesneden prints al en zie de inkt gebrandmerkt op het nog warme papier voorzichtig een beetje uitlopen.*

Webdesigners verslinden content, zeker op het web. Maar soms is het fijner om een rustig plekje op te zoeken en wat dieper en intenser in te gaan op interessante onderwerpen. Eens kijken wat er allemaal in de kast staat aan moois…

Een nooit complete verzameling van boeken over webdesign, web development en webschrijven. Handgeselecteerd de beste hardcovers en paperbacks die er te verkrijgen zijn. Pick yours!

Webdesign

Designing with Web Standards

Designing with Web Standards

Jeffrey Zeldman

De webstandaardenbijbel van evangelist Jeffrey Zeldman is voor de 3e keer geactualiseerd. Het is geschreven is in een snelle geeky geestige stijl, waardoor zelfs de meest complexe informatie over webdesign gemakkelijk te verteren is.

´Ontwerpen met Webstandaarden´ blijft een essentiële guideline voor het creëren van websites die sneller laden, meer gebruikers bereiken en onderhoudsvriendelijker zijn.

Bestel het boek

A Practical Guide to Designing for the Web

A Practical Guide to Designing for the Web

Mark Boulton

Dit boek zal je niets leren over HTML5, CSS3 of iets anders wat nu lauw, heet of ijskoud is. Precies het tegenovergestelde. Het gaat niet over code, knoppen en slicke animaties.

Mark neemt je terug naar de roots van het offline grafisch design en waarom je al die kennis niet zomaar de sloot in moet gooien omdat je een webdesigner bent.

Bestel het boek

Zo kan het ook

Stefan Wobben & Raymond Klompsma

Websites ontwerp je voor mensen! Duidelijker kunnen we het niet zeggen. Want uiteindelijk zijn het de bezoekers van je website die het succes ervan bepalen.

´Zo kan het ook´ is een inspiratiebron voor iedereen die gelooft dat bezoekers het succes van een website bepalen. Voor iedereen die gelooft in de kracht van Human Centered Design en design thinking. Powered by Concept7.

Bestel het boek

Introducing HTML5

Introducing HTML5

Bruce Lawson & Remy Sharp

En toen was er HTML5. En of het web er klaar voor is of niet, vandaag kan je al grote brokken van deze krachtige nieuwe techniek -in ontwikkeling- gebruiken om websites en applicaties te ontwerpen voor morgen. Geen droge kost maar de schrijvers concentreren zich op de praktische kant van het NU werken met HTML5.

Bestel het boek

Hardboiled Web Design

Andy Clarke

Wat maakt dit boek over webdesign en CSS nou anders? ´Hardboiled Web Design´ is anders. Het is voor mensen die willen begrijpen waarom, wanneer en hoe je de nieuwste HTML5 en CSS3 technologieën kan gebruiken in het dagelijkse werk. Niet volgend jaar, maar vandaag.

Het ´detective themed´ boek is niet voor beginners, maar voor designers en front-enders die hun HTML5 en CSS3 talenten naar het volgende level willen brengen. Oh, geniale afbeeldingen!

Bestel het boek

HTML5 For Web Designers

HTML5 For Web Designers

Jeremy Keith

HTML5 is de langste krachtigste en meest verwarrende HTML-specificatie die ooit is geschreven. De HTML5 specificatie is 900 pagina´s en moeilijk te doorgronden. Dit boekje is 85 pagina´s en erg gemakkelijk om te lezen. Makkelijke keuze, toch? Jeremy Keith legt uit wat moderne web designers en front-end developers zouden moeten weten.

Bestel het boek

The Smashing Book #2

The Smashing Book #2

Diverse auteurs

Er was veel te zeggen over de logistiek en opmaak van boek #1. Daar hebben ze bij Smashing Magazine van geleerd en zie: een boek vol waardevolle en praktische inzichten in design, usability en code.

Echt een boek met inhoud. Let ook op de ´Smashing Animals´ van Yiying Lu, bekend van de Twitter Fail whail. Bestellen!

Bestel het boek

Web Design Index series

Web Design Index by Content #5

Guenter Beer, Pepin Press

Jaarlijks naslagwerk vol inspiratie op kleur of op inhoud. Eigenlijk een must voor iedere designer om te hebben in de kast. De Pepin Press brengt dit jaar nummer 10 uit en van de zusterserie Web Design Index by Content is sinds kort nummer 5 verkrijgbaar.

Bestel het boek

CSS

CSS3 For Web Designers

CSS3 For Web Designers

Dan Cederholm

Van geavanceerde selectors, generated content, web-fonts en gradients tot shadows, afgeronde hoeken en animaties, CSS3 is een rijke wereld van creatieve mogelijkheden.

In dit boek leer je wat werkt, hoe het werkt, waarom het werkt en hoe je met vreemd browser gedrag omgaat.

Bestel het boek

Smashing CSS: Professional Techniques for Modern Layout

Smashing CSS

Eric Meyer

Eric Meyer is al eeuwen lang, sinds 1993, expert op het gebied van HTML, CSS en webstandaarden. Wat er ook uit zijn vulpen drupt, het is altijd waardevol!

Smashing CSS is voor ontwikkelaars die al enige ervaring hebben met CSS en JavaScript en klaar zijn voor wat meer geavanceerde technieken.

Bestel het boek

CSS3: Visual QuickStart Guide

CSS3 Visual QuickStart Guide

Jason Cranford Teague

De lichte schrijfstijl van Jason Teague in combinatie met zijn enorme kennis van CSS levert een eersteklas boek op vol met nuttige en leerzame informatie voor beginners en de meer gevorderden. Niet zo geschikt voor in de kast. Meer om deze referentie opengeslagen naast je toetsenbord te houden.

Bestel het boek

Grafisch design

White Space is Not Your Enemy

White Space is Not Your Enemy

Kim Golombisky & Rebecca Hagen

Dit is een van de beste boeken te verkrijgen op het gebied van grafische vormgeving. De auteurs leveren een schat aan informatie en prachtige voorbeelden die je begeleiden in het proces van ontwerpen voor print, web, of multimedia. Ook lekker dik en glossy papier! Aanrader dus.

Bestel het boek

The Big Book of Graphic Design

The Big Book of Graphic Design

Roger Walton

333 pagina´s tot de nok toe gevuld met kunst, ideeën en een grote dosis inspiratie. Een boek om te hebben voor designers en andere mensen met smaak…

Bestel het boek

Graphic Design, Referenced

Graphic design referenced

Armin Vit & Bryony Gomez Palacio

Helder typografisch vormgegeven naslagwerk voor iedere grafisch designer of grafisch design student. 2500 pagina´s vol referentie, geschiedenis en prachtwerk.

Bestel het boek

The Fundamentals of Graphic Design

The Fundamentals of Graphic Design

Paul Harris & Gavin Ambrose

Een goed basisboek voor iedereen die meer wil weten over grafisch design. Alle relevante onderwerpen zoals typografie, identiteit en layout kom je in het boek tegen. ´The Fundamentals of Graphic Design´ is ook nog eens enthousiast geschreven, fijn!

Bestel het boek

Typografie

The Elements of Typographic Style

The Elements of Typographic Style

Robert Bringhurst

De schrijver van dit mooie, goed geschreven boek is vooral begaan met het creëren van mooie typografie.

Essentieel voor professionals -en wannabe´s- die werken met typografisch ontwerp.

Bestel het boek

The Fundamentals of Typography

The Fundamentals of Typography

Gavin Ambrose & Paul Harris

De informatie van dit kleine maar 175 pagina´s tellende boek is beknopt, maar zeer compleet. Zie het als een volledige cursus in de typografie voor de beginnende ontwerper.

Het leest zeer gemakkelijk omdat de auteurs liever voorbeelden -veelal van bekroond werk- laten zien in plaats van ze uitvoerig te beschrijven.

Bestel het boek

Designing with Type

designing with type

James Craig, William Bevington & Irene Korol Scala

´Designing with Type: The Essential Guide to Typography´ is een uitstekende inleiding tot de kunst van de typografie. Hoort zeker in de kast van elke grafisch ontwerper of student.

Bestel het boek

 

Content

Content Strategy for the Web

Content Strategy for the Web

Kristina Halvorson

´Content Strategy for the Web´ is geen guideline om betere webteksten te schrijven, maar gaat echt in op content strategie. Het boek legt uit waar, wanneer en hoe je nuttige en bruikbare online content kan leveren.

Bestel het boek

 

The Elements of Content Strategy

The Elements of Content Strategy

Erin Kissane

Content strategie op het internet is best wel het ding nu. Maar waar komt het vandaan en waarom is het belangrijk? Een bondig en boeiend leeswerk voor content strategen met ervaring en webdesigners die de structuur en architectuur van hun designs willen verbeteren.

Bestel het boek

 

Web Copy That Sells

Web Copy That Sells

Maria Veloso

Teksten die werken in de analoge wereld hoeven niet persé ook te werken in de digitale wereld. En webcontent dat een paar jaar geleden nog verleidend en informatief leek, is vandaag oubollig en ongeloofwaardig.

Content is tegenwoordig van ons allen, met dank aan Social Media. Hoe bereik je jouw publiek? Daar gaat dit boek over.

Bestel het boek

Handboek Webredactie

Handboek webredactie

Geert Poort & Corona de Wert

Content is nog altijd de koning van het web. Zonder goede informatieve, wervende, kritische en verhalende teksten is jouw webdesign niets waard. Is het web niets waard.

Dus voor iedereen die zich met webcommunicatie bezig houdt, is het ´Handboek Webredactie´ van Geert en Corona een aanrader.

Bestel het boek

UX en usability

A Project Guide to UX Design

Russ Unger & Carolyn Chandler

Een fantastische bron van kennis voor iedereen die nieuw is in User Experience. Maar ook erg geschikt voor de meer gevorderden. Het boek geeft een uitstekende introductie van UX is en hoe je dat dagelijks kan toepassen.

Bestel het boek

 

Don´t Make Me Think (2nd Edition)

Steve Krug

Websites die niet waarmaken wat je eigenlijk wel verwacht, die komen we elke dag nog tegen. Irritant! Met wat gezond verstand legt Steve Krug uit dat het eigenlijk best eenvoudig is, je moet het alleen even doorkrijgen.

De meeste usability tips die hij geeft zijn simpel en effectief. Geen droge theorie, maar iets wat je direct kunt gebruiken. Een classic.

Bestel het boek

Mental Models: Aligning Design Strategy with Human Behavior

Indi Young

Een ´mental model´ is de representatie in onze mind van dingen die we waarnemen en ervaren. Het boek vertelt hoe je die modellen kunt gebruiken om je design en UX te optimaliseren.

Bestel het boek

 

Storytelling for User Experience

Whitney Quesenbery & Kevin Brooks

Mensen vertellen graag verhalen en dat gebeurt al sinds de oudheid. Het is een van de meest natuurlijke manieren om informatie te delen.

Hoe kun je verhalen gebruiken om producten te verbeteren? Of je nou een onderzoeker, ontwerper, analist of manager bent, in ´Storytelling for User Experience´ zijn veel ideeën en technieken te ontdekken die je kan gebruiken in jouw vakgebied.

Bestel het boek

jQuery

jQuery Cookbook: Solutions & Examples for jQuery Developers

Cody Lindley

´The jQuery Cookbook´ is net als de vele andere kookboeken van O´Reilly een waardevolle toevoeging in de boekenkast van elke webdeveloper. Tjokvol praktische oplossingen voor de vele dagelijkse design en development-uitdagingen.

Bestel het boek

jQuery Pocket Reference

David Flanagan

jQuery is vergeleken met Javascript zo veel eenvoudiger en minder breedsprakig en daardoor veel gemakkelijker en effectiever om te gebruiken.

Deze referentie helpt je snel om al het bruikbaars te verzamelen uit de jQuery library. Echt ideaal voor junior en senior developers. Snel in huis halen!

Bestel het boek

jQuery: Novice to Ninja

jQuery Novice to Ninja

Earle Castledine & Craig Sharkie

Veel voorbeelden, gemakkelijk te lezen en te begrijpen. Tja, dan is dit niet meer dan een uitstekend boek om jQuery te leren.

Er zijn vele andere goede boeken over jQuery, maar de updates van die boeken lopen vaak genoeg niet synchroon met de nieuwste jQuery versie. Toch zijn al die boeken uitstekende referenties om jQuery te leren en voor het dagelijkse development werk.

Bestel het boek

jQuery in Action, Second Edition

jQuery in Action Second Edition

Yehuda Katz & Bear Bibeault

De heren die dit boek hebben geschreven doen erg goed werk om jQuery in eenvoudige taal uit te leggen. Geen lange droge stukken tekst met veel te veel details, maar overzicht en duidelijkheid. Yehuda Katz & Bear Bibeault weten waar ze het over hebben en dat zie je terug in ´jQuery in Action´.

Bestel het boek

PHP

PHP Solutions: Dynamic Web Design Made Easy

PHP Solutions: Dynamic Web Design Made Easy

David Powers

Een PHP koning wordt je niet binnen 24 uur. Daar heb je best wat tijd en skills voor nodig. Het boek ´PHP Solutions: Dynamic Web Design Made Easy´ geeft je de ruimte om te oefenen en de stof te begrijpen.

Eén van de betere boeken om jouw PHP avontuur een goede start te geven.

Bestel het boek

PHP Cookbook: Solutions and Examples for PHP Programmers

David Sklar & Adam Trachtenberg

De auteurs verspillen geen hele hoofdstukken om een overzicht van de scripttaal PHP te geven of je de beginselen te leren. Nee, je duikt regelrecht in het gebruik van de taal om het ook direct te kunnen toepassen in je webprojecten. Van O´Reilly natuurlijk!

Bestel het boek

 

Learning PHP, MySQL, and JavaScript

Robin Nixon

Ontdek in deze uitgave van Robin Nixon hoe je met de kracht van PHP en MySQL op een gemakkelijke en eenvoudige manier websites kan bouwen. Je leert ook met dynamische data en User Interaction om te gaan.

Bestel het boek

 

WordPress

WordPress 3 Complete

April Hodge Silver

Met ´WordPress 3 Complete´ leer je alles wat je moet weten om direct aan de slag te kunnen met WordPress. Geheel ge-update versie voor WP3. Ben jij een WordPresser? Kopen dan!

Bestel het boek

 

Succesvol publiceren met WordPress

Succesvol publiceren met WordPress

Rogier Mostert

Het boek staat vol praktische informatie om met WordPress te gaan werken. ´Succesvol publiceren met WordPress´ geeft hier heldere uitleg over.

Erg leuk is dat dit boek is voorzien van interessante interviews met gebruikers van WordPress en de community. Zij leggen uit wat belangrijk is en waar je op moet letten. Detail: Heeftstijl wordt ook in het boek ge-showcased :)

Bestel het boek

Smashing WordPress – Beyond The Blog

Smashing WordPress

Thord Daniel Hedengren

WordPress boek voor gevorderden. Leer hoe je meer geavanceerde installaties maakt. Ontdek de ins en outs van template tags en code snippets.

Het boek levert voorbeelden van plugins en WP themes waarna je ze zelf kan ontwikkelen. Handen uit de mouwen met ´Smashing WordPress´!

Bestel het boek

En zijn er nog andere pareltjes van boeken te ontdekken?

Een boekenlijst is even dynamisch als de websites die wij vandaag maken. Sommige boeken raken gedateerd en andere worden vervangen door betere. Heb jij nog boekensuggesties die je wilt delen? laat het in de comments weten!

Over de auteur

Edgar Leijs
Edgar Leijs is een ervaren webdesigner en vaste redacteur van Heeftstijl. Woont in de hoofdstad en runt vanaf elke plek met WiFi een kleine internet design boutique: Turnyourhead360. http://www.turnyourhead360.nl
 • http://www.nunda-interaction.nl Jai Nunda

  Mijn favo's zijn: A Project Guide to UX Design, Don´t Make Me Think en The Smashing Book #2, maar ik zie genoeg boeken die ik ga bestellen :)

 • Deze mag ook in de lijst: Javascript: the missing manual

 • Rean
  • http://twitter.com/edgarleijs @edgarleijs

   Die link werkt niet helemaal lekker :-S

 • http://www.jamandcheese.be Ann-Sophie

  Heb ineens een aantal boeken besteld via Amazon, waaronder "Handboek Webredactie" en "Introducing HTML 5".
  Ben benieuwd :)

 • http://www.katerconcepts.nl Joffrey Kater

  Mooie lijst! Ben zelf nu The Elements Of Typographic Style aan het lezen, een aanrader voor iedereen die meer wilt weten over typografie :)
  Tevens een mooie aanvulling voor web-typografie: http://webtypography.net/toc/

 • http://userglue.com Russ

  Thank you for including "A Project Guide to UX Design" on your list!

 • http://www.paulsprangers.com Paul Sprangers

  Flinke en goede lijst. Heb er een flink deel van gelezen en eigenlijk alle A Book Apart en Five Simple Steps boeken zijn aanraders! Ik wilde wel meer lezen over Content, Typegrafie en UX en usability, dus de boeken onder die kopjes moet ik maar eens gaan checken!

 • http://www.webdesignersforum.nl Mehk

  Leuke verzameling, heb een aantal boeken nog niet gelezen maar hopelijk kom ik daar binnenkort aan toe.

 • Luc

  Wat te denken van Ordering Disorder van Khoi Vinh?

 • http://www.ivobosma.nl Ivo Bosma

  @Luc: interessant, bedankt voor je tip!

 • http://www.saltomedia.nl cursus Dreamweaver

  Oeh, mooie lijst! Web Design Index series wordt zowiezo altijd gekocht hier. Een handige is ook: "Webdesign, van concept to realisatie" van Hedwyg van Groenendaal…