WordPress databasefout: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_4174_0.MYI' (Errcode: 13)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress databasefout: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_4174_0.MYI' (Errcode: 13)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON tt.term_id = t.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (3795) ORDER BY t.name ASC

De Schepping - Heeftstijl.nl - Nederlands webdesign magazine

De Schepping

10 september 2010 om 12:23

The Creation Of God

Voorwoord

Alle Sommige personen in dit verhaal zijn fictief en eventuele overeenkomsten met bestaande boeken, scheppingsverhalen en andere sprookjes berusten op loutere toevalligheden.

Proloog

“Soms vinden we inspiratie in Heilige huisjes…

God

Waarom zijn webdesigners zo… druk? Vanaf vroeg in den ochtend zijn deze vruchten Gods bezig met semantische HTML, CSS shorthands, Photoshop Channels, gebruikerservaringen, bruikbaarheidstestjes, website analyses, webmarketing, zoekmachine optimalisatie, social media strategieën, informatie architectuur en al wat dies meer zei.

God behoede voor de CSS Hack!

In plaats van devoot te bidden, verzamelen ze zich rond het middaguur massaal op Twitter, waarna ze direct on Rails doorstomen naar het MySQLpark.

Voor een degelijke Cup-a-Soup om vier uur hebben ze geen tijd want dan bijten de bezige bijtjes zich eventjes vast in zoetigheid zoals HTML5 Canvas en CSS3 animations.

Tegen het einde van de reguliere kantooruren schaven zij geen nagels maar hun PHP-vaardigheden bij.
‘s Avonds na het eten bezigen ze Dribbble, schrijven ook nog een nieuw weblog artikel en verkwanselen ze hun energie met wederom Twitter activiteiten. Dán… dan gaan ze naar bed, om na het ontwaken van de volgende dag éénzelfde ritueel uit te voeren.

Hoe heeft het zo ver kunnen komen met deze arme individuen? Wat heeft de Heer fout gedaan? Dat webdesigners er lustig op los experimenteren is tot daar aan toe, maar het lijkt wel of ze vervloekt en bezeten zijn!

Tijd voor een scheppingsverhaal

In den beginne was er niets… behalve de kathodestraalbuis met twee zenders, niet veel dus. God verveelde zich stierlijk en bedacht daarom het Internet, werkte een HyperText Markup Language (HTML) uit op een kladje en op deze heugelijke eerste dag maakte Hij nog even een paar drukke gebaren met zijn handen… en voilá, een zoon naar Zijn evenbeeld: Mosaic (en Mosaic zou ooit nog veel nakomelingen krijgen).

Satan aka de Duivel

Op de tweede dag maakte Hij de Afbeelding voor Zijn zoon en het was goed. Op de derde dag werd de Duivel geboren. Het zat zo: Na een lange tocht door het nog lege Internet kwam de intussen dorstige Mosaic éne Steve tegen die hem verleidde met een bleek appeltje. Het zag er niet heel lekker uit, maar toch, dorst is dorst. Hij nam een hapje uit de appel en het smaakte best goed.

Enige tijd later werd de mooie Mosaic ernstig misselijk en er begon iets te groeien uit zijn Window. Het werd groter en groter en roder en roder. Na een tot op heden onbekende tijd maakte het gedrocht zich los van hem en zag ende aanschouwde het Kwaad! Deze slechterik spoedde zich naar alle webdesigners met een snoepje van een boekje: ‘Creating Killer Websites’. Ende soo verspreidden de Tabellen zich als de pest over de Browsers, de nakomelingen van de Heilige Mosaic.

Op de vierde dag stuurde Hij de nobele engelen Eric Meijer en Jeffrey Zeldman naar het Internet om het godvruchtige woord ‘Semantiek‘ te verkondigen in de strijd tegen de duivelse Tabellen. Op de vijfde dag was Hij nog niet klaar, er zitten immers zeven dagen in een week. Die dag toverde Hij ‘Search’ en haar kinderen ‘Keyword’ en ‘Ranking’ uit de hoge ‘Black Hat‘ om de boel nog eens goed strak te zetten.

Engelen

De zesde dag brak aan en Hij dacht dat het zo goed was: “Zo, da’s mooi! (galm + echo)”. Halverwege de middag kwam God erachter dag Hij zich een dag had vergist, “Huh, zaterdag pas? (weer galm + echo)” en schudde met kinderlijk gemak verschillende versies van HTML uit Zijn mouw, bedacht CSS1 tot en met 3 en trok ook nog Usability, Accessability, User Experience, Web Marketing, E-mail Marketing, Social Media Strategy, Web Copy, E-Commerce, Information Architecture, Web Fonts, jQuery en Interaction Design uit de klei, ja echt… uit de klei. Tegen het einde van de middag was Hij er wel klaar mee.

Op de zevende dag wilde Hij dus die rustdag inlassen, maar ‘s ochtends, na het drinken van een Red Bull (of 3), gniffelde hij stiekem en maakte het Internet mobiel!

Epiloog

De Engelen Meijer en Zeldman versloegen de Duivel wel in hun strijd tegen de Tabellen, maar zoals het altijd gaat in diabolische verhalen kwam Satan 2.0 terug… als ‘Internet Explorer 6 tot en met 8’!

Tenslotte

Webdesigners, onze Internet kruisvaarders zijn een apart slag kinderen Gods. Ze maken lange dagen, leren veel onderweg maar bevechten ondertussen ook het kwaad, Beëlzebub. Vergeef ze hun zonden en loof hun creativiteit! Zonder deze licht autistische doch warme persoonlijkheden zouden we nu nog steeds naar Ad Visser’s Top Pop en de TV Show van Ivo Niehe zitten te kijken op een krakende beeldbuis.

Het scheppingsverhaal is geïnspireerd op het ‘geschiedenislesje’ van Paul Boag in deze Podcast

Over de auteur

Edgar Leijs
Edgar Leijs is een ervaren webdesigner en vaste redacteur van Heeftstijl. Woont in de hoofdstad en runt vanaf elke plek met WiFi een kleine internet design boutique: Turnyourhead360. http://www.turnyourhead360.nl
  • http://twitter.com/Marl0u @Marl0u

    Ahh, in den beginne.
    Ik vind 'm leuk, goed gedaan.