WordPress databasefout: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_4174_0.MYI' (Errcode: 13)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress databasefout: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_4174_0.MYI' (Errcode: 13)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON tt.term_id = t.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (4809) ORDER BY t.name ASC

Fronteers Conference 2011 - Heeftstijl.nl

Fronteers Conference 2011

12 september 2011 om 19:04

Fronteers11

Alex Russell van Google, co-auteur van Introducing HTML5 Bruce Lawson, Web Evangelist Christian Heilmann en webdesigner Lea Verou zijn zo wat namen. Ze zijn te zien en te horen tijdens Fronteers Conference 2011.

De enige vakvereniging van Nederlandse front-end ontwikkelaars organiseert al sinds 2008 betaalbare conferenties van zeer hoog niveau. Dit jaar wordt het evenement in het Amsterdamse Tuschinski theater gehouden op 6 en 7 oktober 2011.

Het is dankzij de energie en inzet van de vele vrijwilligers dat de tickets zo vriendelijk geprijsd zijn.

Wat is Fronteers?

Tot voor vijf jaar geleden was het heel normaal dat je als webontwikkelaar alle werkzaamheden op de server èn alles in de browser voor je rekening nam. Maar de complexiteit van de verschillende technieken is zó toegenomen dat het voor een developer niet meer op alle diciplines bij te houden is.

Toch bleef front-end code toch nog steeds een taak van back-end ontwikkelaars en helaas was de kwaliteit daarvan vaak bedroevend slecht.

Professionalisatie van het vak

Frontend-ontwikkelaars, gespecialiseerd in front-end code, werden door veel bedrijven nog niet serieus genomen. Peter-Paul Koch, een Nederlandse JavaScript-specialist, besloot in 2007 om Fronteers op te richten om het vak van front-end ontwikkelaar te professionaliseren en te promoten.

Nu bestaat Fronteers uit ruim 400 leden en daarvan zijn er enkele tientallen vrijwillig actief om de organisatie draaiende te houden. Naast de conferentie organiseert de vakvereniging verschillende activiteiten, waaronder maandelijkse bijeenkomsten met presentaties en betaalbare cursussen. En hoewel de Fronteers in eerste instantie was gericht op Nederland, zijn ze sinds een jaar ook actief in Vlaanderen.

Conference line up

Net als vorig jaar wordt de conferentie gehouden in het prachtige Tuschinski, vlakbij het Rembrandtplein in het hartje van Amsterdam.

Elf van de veertien sessies zijn al bekend:

– CSS3 Secrets: 10 things you might not know about CSS3
Spreker: Lea Verou

– CreativeJS – beauty in the browser
Spreker: Seb Lee-Delisle

– Go with the flow
Spreker: Stephen Hay

– HTML5 Forms – KISS time
Spreker: Robert Nyman

– HTML5 Semantics: you too can be a bedwetting antfucker
Spreker: Bruce Lawson

– In your @font-face by
Spreker: Jake Archibald

– jQuery and the Open Source Process
Spreker: John Resig

– Passion. Purpose. Promise. Pursuit.
Spreker: Leslie Jensen-Inman

– The Future of CSS – Current Experiments and Near-Future Reality
Spreker: Tab Atkins Jr.

– The New Developer Workflow
Spreker: Divya Manian

– The prestige of being a web developer
Spreker: Chris Heilmann

We kunnen je alvast vertellen dat de overige drie sessies zullen worden verzorgd door Aral Balkan, Alex Russell en Derek Featherstone.

Jam Session

Naast deze sessies zal er de avond voor de conferentie een Jam Session worden gehouden, waar je onder het genot van een biertje kunt luisteren naar korte presentaties van andere conferentiegangers. En misschien heb je zelf ook iets leuks dat je wilt laten zien.

Zo’n conferentie is natuurlijk ook een uitgelezen kans om met vakgenoten te praten. Hoe gaan zij met backenders om? En moeten ze nog steeds websites voor IE6 ontwikkelen? Het mag duidelijk zijn dat je na deze conferentie weer helemaal bij de tijd bent en hopelijk genoeg kennis, ideeën en inspiratie hebt opgedaan om gelijk toe te kunnen passen.

Workshops

In de dagen voor de conferentie worden er ook 2 workshops gehouden. Deze duren een dag en geven de mogelijkheid helemaal in een onderwerp te duiken.

Op 4 oktober is dat Real World Accessibility for HTML5, CSS and ARIA door Derek Featherstone waarin hij ingaat op het toegankelijk maken van een website en de problemen die je in de praktijk tegenkomt.

Op 5 oktober houdt Lea Verou de workshop CSS3: Not just for designers, waarin ze laat zien hoe je verschillende facetten van CSS3 op een praktische manier in je website toepast.

Fronteers Chatting

Image credit: Lejoe on Flickr

Win een Fronteers Conference ticket!

De organisatie van Fronteers is zo aardig geweest om 1 ticket twv. € 375 weg te geven aan de lezers van Heeftstijl. Die kan jij dus winnen!

Wat moet je doen?

  1. Volg @heeftstijl en @fronteers op Twitter.
  2. Plaats op Twitter het onderstaande bericht:

Win een gratis ticket voor @FronteersConf Fronteers 2011 ter waarde van € 375 op @heeftstijl http://hft.st/pK / @fronteers

Op vrijdag 23 september 2011 om 12:00 u. zullen we de winnaar bekend maken via Twitter.

Update: Inmiddels is de winnaar bekend. @Jorijn is de gelukkige winnaar van de gratis kaart voor Fronteers 2011!

Blijf op de hoogte

Als je up to date wilt blijven over Fronteers Conference 2011 dan kan je ze ook volgen via Twitter.

Heeftstijl zal ook aanwezig zijn tijdens Fronteers 2011 en later natuurlijk uitgebreid verslag doen van dit evemenent!

Over de auteur

Edgar Leijs
Edgar Leijs is een ervaren webdesigner en vaste redacteur van Heeftstijl. Woont in de hoofdstad en runt vanaf elke plek met WiFi een kleine internet design boutique: Turnyourhead360. http://www.turnyourhead360.nl