WordPress databasefout: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_4174_0.MYI' (Errcode: 13)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress databasefout: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_4174_0.MYI' (Errcode: 13)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON tt.term_id = t.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (2928) ORDER BY t.name ASC

Heeftstijl viert haar 1e verjaardag! - Heeftstijl.nl - Nederlands webdesign magazine

Heeftstijl viert haar 1e verjaardag!

12 maart 2010 om 09:00

Heeftstijl is jarig! Morgen is het precies een jaar geleden dat wij het nieuwe Nederlandse webdesign magazine lanceerden: Heeftstijl. Nu, een jaar laten, blikken wij met een goed gevoel terug op een succesvol jaar.

Hoe het allemaal begon…

Eind 2008 kwamen Rutger Zandman en Milan van Bruggen tot de conclusie dat er op dat moment veel internationaal georiënteerde weblogs waren, maar dat er – behalve veel marketingblogs – weinig Nederlandse websites zich specifiek richtte op het onderwerp “webdesign”. Beide hadden zij de behoefte ook eens een Nederlandstalig artikel te lezen, geschreven door een Nederlandse of Belgische collega webdesigner en daarom besloten ze zelf een Nederlandstalig webdesign magazine te beginnen. De term ‘magazine’ werd bewust gekozen in plaats van ‘weblog’ omdat de focus niet op vluchtig nieuws, maar op het schrijven van diepgaande artikelen moest liggen. De naam is overigens niet bewust gekozen als knipoog naar de bekende website Geenstijl.nl.

Na een grondige voorbereiding, het realiseren van de website, en nadenken over en het schrijven van artikelen lanceerden Rutger en Milan op 13 maart 2009 om 13:13 uur Heeftstijl. Al in de eerste week kwamen veel mensen een kijkje nemen op Heeftstijl en kregen we veel positieve reacties:

Inderdaad een groot succes. Wij wachten vol smart op nieuwe artikelen.
Yes, yes! Nederland is echt toe aan zo’n website als deze.

Hoe staan we er nu voor?

Een jaar na lancering is Heeftstijl nog steeds “alive and kicking”! We kunnen terugblikken op een succesvol eerste jaar en we zijn ervan overtuigd dat Heeftstijl nog vele verjaardagsfeestjes in het verschiet heeft.

Door een ander carrièrepad heeft Rutger besloten af te zien van het Heeftstijl redacteurschap, maar daarvoor in de plaats heeft Ivo Bosma zich bij de redactie gevoegd.

Schrijvers

Naast de vaste redactie hebben een aantal gastschrijvers dit jaar hun bijdrage geleverd aan de groei van Heeftstijl, wat wij uiteraard zeer waarderen!

Als blijk van waardering willen we daarom onze gastschrijvers in het zonnetje zetten door ze hier nog even wat extra aandacht te geven. In willekeurige volgorde:

*Applaus*

We hopen in 2010 nog meer gastschrijvers te mogen verwelkomen, zodat we nog meer goede artikelen kunnen publiceren en onze bezoekers kunnen blijven inspireren! Weet jij mensen te prikkelen met goed geschreven en doordachte artikelen? En heb je een idee voor een origineel artikel? Schroom dan niet en wordt gastschrijver!

Keiharde cijfers!

Vanaf het moment van lancering is een stijgende lijn te zien in het aantal bezoekers dat onze website dagelijks bezoekt. Een aantal statistieken op een rijtje:

Statistieken tot 12 maart

805 Twitter volgers
Gemiddels 316 RSS-feed lezers

32.146 bezoekers (waarvan 15.601 uniek)
76.784 pageviews
Gemiddeld worden er 2,39 pagina’s bekeken per bezoek
De duur van een bezoek is gemiddeld 2:54 minuten
En 49,68% van de bezoekers heeft nog niet eerder een bezoek gebracht aan Heeftstijl

Top 5 meest gelezen artikelen

De artikelen die het meeste aantal lezers trokken zijn:

 1. Interactie ontwerp: wat is het en wat is de meerwaarde?
 2. 5 Internet Explorer 6 Upgrade Scripts
 3. Klompen, tulpen, kaas en webdesign?
 4. Photoshop vs Fireworks
 5. Ontwerpen met een grid, deel 1

Wat vinden jullie?

Een webmagazine kan niet bestaan zonder jullie, onze lezers. Heb je tips, wil je bepaalde onderwerpen graag meer uitgediept zien, of heb je andere feedback? Laat het ons weten en misschien zit er een mooi artikel in!

Blijf ons in elk geval ook dit jaar volgen voor meer artikelen over front-end, design, interactie en usability.

Over de auteur

Milan van Bruggen
Milan van Bruggen is designer & WordPress specialist uit Zwolle. Samen met Gertjan de Jong runt Milan het internetbureau Pixelpillow vanuit de Mosterdfabriek in Zwolle. http://www.milanvanbruggen.nl/
http://www.pixelpillow.nl/
 • http://twitter.com/2BFrank @2BFrank

  Gefeliciteerd mannen! Ga zo door!

 • Rean

  van harte boys!

 • http://www.edgarleijs.nl Edgar Leijs

  Wist je dat er bijvoorbeeld in Duitsland meerdere regionaal georiënteerde webdesign blogs kunnen bestaan? Voordat Heeftstijl werd geboren, was er niets in Nederland. Ja, niets! Er is een print magazine 'Webdesigner', een Nederlands aftreksel van de internationale grote broer die 3 maanden achter loopt… Daar moeten we geen genoegen mee nemen! Laat Heeftstijl een autoriteit zijn/worden van het Nederlandse webdesign. Goede artikelen, en unieke onderwerpen (geen copycats van internationale blogs, want die hebben we toch al gelezen…), daar zit ik in ieder geval op te wachten!

  Gefeliciteerd!

  • http://www.ivobosma.nl Ivo Bosma

   Hoi Edgar,

   mooi verwoord! Het streven is inderdaad om geen (of in elk geval zo min mogelijk 😉 ) copycat te zijn, maar originele artikelen te bieden.

   Wij hebben in elk geval zin in het komende jaar voor Heeftstijl!

 • http://ondoordachtblog.nl/ Thomas

  Van harte!

  Ik vind wel dat er wat frequenter mag worden geschreven. Nu moet ik vaak één of twee weken wachten op een nieuw artikel.

  • http://www.ivobosma.nl Ivo Bosma

   Hallo Thomas,

   dank je wel voor de felicitaties!

   Wij streven er ook naar om zo frequent mogelijk nieuwe artikelen te plaatsen, maar tegelijkertijd streven we ook naar kwaliteit. Los van het feit dat artikelen schrijven gewoon veel tijd kost hebben we ervoor gekozen om liever wat minder artikelen te plaatsen, dan veel artikelen die matig van kwaliteit zijn.

   Er zijn in elk geval leuke artikelen op komst!

 • http://intensedebate.com/profiles/thefreakenstein Freakenstein

  Gefeliciteerd!
  De cijfers zeggen al genoeg, dat 50% van de traffic terugkerende bezoekers zijn geeft aan dat mensen meer van jullie willen 😉

  Overigens, waarom magazine en geen webzine?

  Ga zo door!

 • http://intensedebate.com/people/milanvanbruggen Milan

  Bedankt Frank! Het is inderdaad positief dat de helft van de bezoekers terugkerende bezoekers zijn.
  Het woord 'magazine' heeft, naar onze mening, meer een gevoel van kwaliteit dan het woord 'webzine'. Maar dat is natuurlijk heel persoonlijk! We hadden onze website ook als 'E-zine' kunnen bestempelen. Kortom: Het woord 'magazine' dekt wat ons betreft de lading het beste.

 • Jeromche

  Gefeliciteerd! Ga zo door.

 • Pingback: Heeftstijl viert haar 2e verjaardag! - Heeftstijl.nl()