Heeftstijl viert haar 2e verjaardag!

14 maart 2011 om 14:53

Heeftstijl is twee geworden!

Heeftstijl is (weer) jarig: we zijn zondag 13 maart 2 jaar geworden! Het was wat ons betreft weer een succesvol jaar, met mooie artikelen, leuke reacties, veel nieuwe Twittervolgers en last but not least: veel bezoek!

Hier volgt wat achtergrondinformatie over de Heeftstijl-redactie, ons aankomende redesign en natuurlijk wat statistieken van het afgelopen jaar.

Redactie van Heeftstijl

Je kunt natuurlijk de ‘Over ons’ pagina lezen, maar hieronder staan nog wat extra wetenswaardigheden over de Heeftstijl redactie.

Edgar Leijs: ondertussen niet meer weg te denken redactielid. Na een kwalitatief goed gastartikel van Edgar – waarbij we alleen nog wat punten en komma’s hoefden aan te passen – hebben we Edgar gevraagd deel te worden van onze redactie. Naast veel inspiratie en nieuwe artikelen is Edgar ook verantwoordelijk voor 95% van de tweets op ons Twitter account.

Carsten Altena heeft dit jaar veel tijd en aandacht besteedt aan zijn band www.makewavesband.com (bekijk vooral ook de video van de live-uitvoering “There she stood”, te gast bij Bert van Lent op 3FM). Daarnaast componeert Carsten voor verschillende artiesten in Nederland: check zijn site voor meer hierover. Desondanks heeft Carsten inspiratie, en zet hij dit – in de schaarse tijd die over is – om in artikelen.

Ivo Bosma is het afgelopen jaar druk geweest met “van alles en nog wat”. Van het analyseren van de polls op de site, het napluizen van Google analytics tot het schrijven van artikelen, brainstormen over de nieuwe site of de Heeftstijl redactievergaderingen voorzitten: het sleutelwoord is “duizendpoot”.

Milan van Bruggen heeft duizend-en-één ideeën, maar hij komt alleen chronisch tijd te kort. Milan is verantwoordelijk voor de technische (on)mogelijkheden, en wil enkele ervaringen van het programmeren van The Voice of Holland site implementeren in het nog te realiseren redesign van Heeftstijl. Milan spreekt daarnaast af en toe ook op conferenties, de meest recente: WordCamp!

Wordt verwacht: redesign Heeftstijl

Omdat de site alweer 2 jaar oud is is het tijd voor vernieuwing. Achter de schermen zijn we druk bezig met het uitwerken van nieuwe ideeën. De redenen hiervoor zijn dat we hogere eisen aan de techniek stellen en dat we door een stukje voortschrijdend inzicht andere opvattingen hebben gekregen over hoe Heeftstijl er in de toekomst uit zou moeten zien. Daarnaast dekt de huidige indeling in design, usability, front-end en kollum wat ons betreft de lading niet meer voldoende. We houden de focus op (Nederlands) webdesign, maar verbreden onze onderwerpen.

Heeftstijl redesign

Kortom: tijd voor een opgefriste site, zowel qua look & feel als technisch achter de schermen! Als de designs af zijn willen we graag jullie mening, dus houd ons Twitter account in de gaten.

Statistieken

Ook dit jaar weer een overzichtje van wat statistieken: de vorig jaar ingezette stijgende lijn hebben we doorgezet!

Statistieken tot 12 maart

1289 Twitter volgers (was 805)
Gemiddels 441 RSS-feed lezers (was 316)

30.749 unieke bezoekers (was 15.601!!)
86.704 pageviews (was 76.784)
Gemiddeld worden er 2,05 pagina’s bekeken per bezoek (was 2,39)
De duur van een bezoek is gemiddeld 1,59 minuten (was 2:54)
En 70,92% van de bezoekers heeft nog niet eerder een bezoek gebracht aan Heeftstijl (was 49,68%)

Top 5 meest gelezen artikelen

De top 5 artikelen die het afgelopen jaar de meeste lezers trokken (met enkele nieuwkomers):

 1. 12 redenen waarom je ontwerp niet optimaal is (en wat er aan te doen)
 2. Tips en trucs om beter te ontwerpen en te wireframen
 3. Interactie ontwerp: wat is het en wat is de meerwaarde
 4. Adobe Creative Suite 5
 5. Webfonts

Tot slot

Naast onze plannen voor komend jaar een leuk weetje: Heeftstijl is de afgelopen tijd featured site op WordPress, en we zijn genoemd in het boek “Succesvol publiceren met WordPress” (pagina 22)!

WordPress vermelding

Blijf ons in elk geval ook dit jaar volgen voor mooie artikelen over front-end, design, interactie en usability. En meer!

PS: wil je gastschrijver worden? Check ‘Over ons‘ (even een stukje scrollen).

Over de auteur

Milan van Bruggen
Milan van Bruggen is designer & WordPress specialist uit Zwolle. Samen met Gertjan de Jong runt Milan het internetbureau Pixelpillow vanuit de Mosterdfabriek in Zwolle. http://www.milanvanbruggen.nl/
http://www.pixelpillow.nl/
 • Martin

  Van harte gefeliciteerd! – Keep up the good work!

 • http://twitter.com/RoyAbbink @RoyAbbink

  Ik heb jullie site maar nog net ontdekt. Maar hij staat nu al tussen mijn favorieten. Gefeliciteerd en ga zo door zou ik zeggen :)

 • E. Sterk

  Schitterend! Heeftstijl is echt een bezoek waardig! Gefeliciteerd!

 • heeftstijl

  Bedankt! Wat een mooi compliment. :)