Sparklink, offertes versturen in je eigen stijl!

31 oktober 2011 om 10:11

Sparkling is online software voor het versturen van onderscheidende offertes. Offertes als PDF of Word document versturen behoort vanaf nu voorgoed tot het verleden. Sparkling is ontwikkeld om alle ouderwetse problemen rondom het versturen van offertes op te lossen.

Gebruik van webtechnieken binnen offertes

Door webtechnieken te gebruiken binnen offertes, ontstaan allerlei extra mogelijkheden rondom het versturen van offertes. Zo wordt het mogelijk om bij te houden of klanten de offerte bekeken hebben. Daarnaast wordt het mogelijk om offertes te voorzien van interactieve elementen. Alle functionaliteiten die een website kan bevatten, kunnen gebruikt worden binnen een offerte. Creatieve webbouwers kunnen ongelimiteerd losgaan in de sjablonen van offertes met HTML5, Javascript en CSS. Sparkling onderscheidt zich door volledige openheid te geven in deze sjablonen. Bij concurrerende offertesoftware is men gebonden aan een vast stramien. Doordat de technieken en (mobiele) browsers steeds geavanceerder worden, is de transformatie voor offertes naar deze technieken een logische stap.

Eigentijdse online software

Sparkling zorgt voor structuur bij het versturen van offertes binnen het gehele team. Offertes kunnen eenvoudig ingedeeld worden in groepen. Op deze manier kan bijgehouden worden welke offertes akkoord zijn of nog aandacht vereisen. Daarnaast is binnen het activiteitenoverzicht duidelijk te zien wat zich afspeelt rondom alle offertes en het team. In een soort van Twitter-achtige stream komt alle activiteit samen in één overzicht. Het schrijven van offertes gaat met Sparkling nog sneller, door gebruik te maken van tekst en product sjablonen. Dit zijn voorgedefinieerde teksten, die tijdens het schrijven eenvoudig geselecteerd kunnen worden.

De mogelijkheden puntsgewijs

De mensen achter Sparkling

Sparkling is ontwikkeld door Ruud Kamphuis (24) en Frank Roor (25). Beide jonge internetfanaten zijn eigenaar van het bedrijf 1+1 media. Bij het versturen van de offertes liepen de heren steeds tegen dezelfde problemen aan. Na een zoektocht naar bijpassende software, bleek alle bestaande software niet aan de eisen te voldoen. Er zat niets anders op om de software zelf te gaan ontwikkelen volgens een eigen filosofie. Andere kleine bedrijven hebben volgens Frank en Ruud dezelfde problemen en zijn wellicht ook geholpen met Sparkling.

Toekomst

De volgende stap is zorgen dat de software gekoppeld kan worden aan andere systemen. Op deze manier wordt het bijvoorbeeld mogelijk om een offerte direct te factureren met behulp van een ander systeem. De koppelingen met Moneybird en FreshBooks staan hoog op de planning. Daarnaast staat de Sparkling API op de kortetermijnplanning. Hiermee kunnen andere ontwikkelaars een koppeling maken met Sparkling.

Kosten

Sparkling is 14 dagen gratis te proberen. Na de proefversie is Sparkling beschikbaar voor €35,- (excl. BTW) per maand. Gebruikers kunnen ongelimiteerd offertes, contacten en teamleden toevoegen.
Check de website!