Tetheren = overal internet!

29 juni 2009 om 15:34

Ik wist al een tijdje wat het was, maar had nog niet te moeite genomen uit te zoeken hoe ik het met mijn MacBook Pro en iPhone 2G aan de praat kon krijgen. Altijd al willen weten hoe je m.b.v. je iPhone zonder duur mobiel internet abonnement kan internetten in bijvoorbeeld de trein? The magic word: Tethering. Hier een korte uitleg.trein-laptop-internet

“Tethering in draadloze communicatie is de mogelijkheid om een apparaat zonder internetverbinding (zoals desktop, notebook of laptop) aan te sluiten op een mobiel apparaat (zoals gsm of PDA) met mobiel internet om zo toegang tot internet te verschaffen aan het apparaat zonder internetverbinding.” Aldus Wikipedia.

Aangezien ik deze week waarschijnlijk veel met de trein ga reizen leek het me goed een beetje te kunnen surfen op mijn flaptop in de trein. Met het programma PDANet (te downloaden in Cydia) had ik binnen 5 minuten mijn iPhone met mijn MacBook verbonden en had ik (traag!) internet op mijn laptop.

Internet is alleen nu zo sloom dat ik zeker weet dat ik heel snel een 3G of een 3GS wil hebben!

Zo werkt het…

 1. Download PDANet op je iPhone (zoek in Cydia op “PDA”).
 2. Maak een op je laptop een peer-to-peer (Ad-hoc) netwerk aan.
 3. Zoek met je iPhone het zojuist aangemaakte netwerk op en maak verbinding.
 4. Start PDANet op (op je iPhone).

En dat was alles! Je kunt nu lekker in de trein via je iPhone het web afstruinen!
Goed om te weten: Dit artikel is geschreven in de trein :)

 • http://www.joelcox.nl Joël Cox

  Ook zonder een jailbreak is dit perfect mogelijk. Door een klein bestandje met een 'profiel' naar je iPhone te zenden kan je het tetheren met een paar aanrakingen activeren. Lees voor meer info het draadje op iPhoneclub door.

  http://www.iphoneclub.nl/forum/f18/iphone-interne

 • http://www.twitter.com/maastrix maastrix

  Dit kan ik al 5 jaar met m'n Nokia. Bizar dat Apple het nu implementeert en iedereen doet alsof het wat nieuws is. Als de volgende Iphone een 5MP camera krijgt, gaat iedereen dan ook doen alsof Apple dat heeft uitgevonden? Verschrikkelijk woord trouwens; tethering.