WordPress databasefout: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_4174_0.MYI' (Errcode: 13)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress databasefout: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_4174_0.MYI' (Errcode: 13)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON tt.term_id = t.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (5847) ORDER BY t.name ASC

Ontwikkelaars: browsertest je JavaScript plugins!

Ontwikkelaars: browsertest je JavaScript plugins!

2 mei 2014 om 07:26

Jackie Chan - What!

Bron: teenmomtalk.com

De laatste tijd heb ik verschillende JavaScript plugins gebruikt die niet bleken te doen wat de ontwikkelaar beloofd had in oudere browsers zoals die van Android 2.2 en 2.3.

Waarom moet ik als gebruiker erachter komen dat jouw JavaScript plugin niet goed is ge-browsertest?

Zodra ik merk dat een plugin niet werkt in oudere browsers, plaats ik direct een issue op de Github pagina van de plugin.

In alle gevallen had de ontwikkelaar geen idee dat er problemen waren met oudere browsers. Soms is er wel een fallback, maar dan blijkt de plugin niet getest te zijn tot op het punt waar deze nodig was.

We don’t support browsers, we support users – Edd Sowden

Wij, als gebruikers zouden niet degene moeten zijn die jou moet vertellen dat je plugin niet goed werkt in oudere browsers. Jij, als ontwikkelaar, zou degene moeten zijn die dat ons vertelt.

Wanneer dit niet gebeurt en er een vraag over wordt gesteld, zou ik een antwoord verwachten waaruit blijkt dat je het 1. weet, maar er niks aan wil/kan doen, of 2. dat het een bug is, waar je naar gaat kijken.

Als er een paar apparaten zijn waarvan je er later achter komt dat je plugin daar niet in werkt, dan is dat geen probleem natuurlijk. Maar weet tenminste in welke populaire browsers je plugin wel of niet werkt in plaats van te roepen dat je plugin GE-WEL-DIG is, maar dat wij er vervolgens zelf achter moeten komen dat deze slechte browserondersteuning heeft.

Als je weet in welke browsers je plugin werkt, kun je ook bepalen of het prioriteit heeft om browser-issues, die je op het moment hebt, later nog zou willen oplossen of niet.

Hiernaast is het zo dat je gebruikers willen weten welke browsers je plugin ondersteunt. En als jouw gebruikers op mij lijken, dan zijn ze vrij snel overtuigd van de kwaliteit van je werk als je aan oudere browsers als IE8 en Android 2.3 hebt gedacht. En helemaal als de plugin regelmatig wordt bijgewerkt.

Waarom worden plugins vaak niet goed ge-browsertest?

Om eerlijk te zijn denk ik dat veel ontwikkelaars gewoon lui zijn. Tijdens een project kan het op het moment geen prioriteit hebben om de plugin in bepaalde browsers te testen. Geen probleem, maar vermeldt, op het moment dat je de plugin open source gaat aanbieden, dan wel goed welke browsers er zijn getest.

Dit zijn niet de leukste delen van het maken van een plugin, maar dat betekent niet dat het niet belangrijk is. De gebruikers van een plugin zouden niet hoeven boeten voor onze luiheid.

”Maar ik heb geen 50 verschillende browsers op mijn computer….”

Heb jij toevallig nog een oude PC met Windows XP en Internet Explorer 8 erop? Waarschijnlijk niet, daarom maak ik zelf gebruik van Browserstack.

Met Browserstack kun je op afstand verschillende besturingssystemen en browsers testen. Binnen een paar minuten test je een veelheid aan apparaten, browsers en OS-en, allemaal ready-to-go. In die tijd heb je een gemiddelde XP nog niet eens opgestart.

Mijn punt

Het punt dat ik probeer te maken is dat het belangrijk is dat je weet welke browsers je plugin ondersteunt en welke niet, zodat je jouw gebruikers hierover kunt informeren.

In de ideale situatie zou je zelfs een overzicht kunnen maken om dit te verduidelijken zoals die van Symbolset of deze van mijn eigen Responsive-img.js plugin.

Over de auteur

Koen Vendrik
Koen Vendrik is een Nijmeegse interaction design student met een passie voor webdesign en front-end ontwikkeling. http://www.kvendrik.com/
 • http://www.bitstorm.org/ Edwin Martin

  En hoeveel heb je voor die plugins betaald? Oh, ze waren gratis? Dus je verwacht van een ontwikkelaar die in zijn vrije tijd gratis software maakt en ter beschikking stelt, dat hij/zij een Browserstack-account afsluit en na elke wijziging twee uur bezig is om de plugin in verscheidene browsers te testen? En heb je alleen het probleem gemeld of heb je, zoals het bij open source gebruikelijk is, ook een bugfix geschreven? Of was je daar te lui voor?

  • http://kvendrik.com Koen Vendrik

   Hey Edwin,

   Het is inderdaad (wat ik aanneem dat je punt is) al een heel goed principe dat zoveel mensen überhaupt hun plugins open source releasen.

   Wanneer je dit doet is het naar mijn mening overigens wel belangrijk dat je ongeveer weet in welke browsers je plugin werkt of erbij vermeld dat dit nog niet duidelijk is.

   Ikzelf ben een groot fan van open source maar ook van duidelijkheid. Of het nu gratis is of niet het bespaard veel mensen veel werk als er duidelijkheid is over de werking van de plugin.